Akupunktur

 

Cathrine Beth Levent er utdannet sykepleier og har Bachelor grad i akupunktur fra akupunkturhøyskolen i Oslo, den eneste skolen i Skandinavia som er godkjent.

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform der tynne, sterile nåler benyttes for å lindre ulike tilstander og plager. Nålene settes i spesifikke akupunktur punkter på meridianen ( energibaner) hvor den vitale Qi flyter. Tradisjonell kinesisk medisin ser på kropp og sjel som en enhet og fokuset er og gjenopprette eventuelle ubalanser i helheten og stimulere kroppens egne helbredelsesprosesser.

I følge WHO blir akupunktur brukt mot: hodepine, migrene, smerter i muskel og skjelett, allergisk rhinitt, sinusitt, halsbetennelse, astma, fordøyelsesproblemer, kvalme, urinveisinfeksjon, menstruasjonssmerter, svangerskapskvalme, lette depresjoner og angsttilstander, søvnvansker, avhengighetsproblemer samt fler.

Første behandling vil bestå av en grundige kartlegging av plager og symptomer for å stille diagnose. Jeg vil i tillegg ta pulsdiagnostikk og se på tungen. Målet med diagnosen er å finne årsaken til plagene slik at hver enkelt pasient får en individuell tilpasset behandling. Jeg vil også gi råd og veiledning angående kost og fysisk aktivitet.

Behandlingen er ikke smertefull men rett etter innstikk kan man føle en stråling eller nummenhet i kort tid som kalles De Qi. Antall nåler som benyttes vil variere og behandlingen varer fra 30-40 min.

Etter akupunktur er det viktig å ta det med ro den første dagen og lytte til kroppens signaler. Jeg tilbyr også triggerpunkt akupunktur hvor jeg behandler muskelknuter og smertetilstander ved bruk av nåler og elektroakupunktur som er en svak elektrisk strøm koblet til nålene. Nålen blir plassert inn i en muskel hvor målet er å løsne de stramme båndene og lindre smerte. Antall behandlinger er avhengig av hva slags tilstand som behandles samt varighet av problem. Vanligvis regner man med 6-12 behandlinger fra  1-2 ganger i uken.

En behandling: 500,-

Pakkepris: 5 behandlinger: 1990,- (ordinærpris 2500,-)

10 behandlinger: 3790,- (ordinærpris 5000,-)